Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг домати
• 1-2 с.л. брашно
• 2 яйца
• 2 с.л. счукан сухар
• 1 к.ч. олио
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на филийки с дебелина 1 см. Посоляваме и овалваме в брашното. Потапяме ги в разбитите яйца, овалваме в ситно счукания сухар и ги пущаме в сгорещената мазнина да се изпържат от двете страни до златистокафяво.
Разбиваме киселото мляко заедно със ситно нарязания копър и сол на вкус. Поднасяме панираните домати със соса от киселото мляко.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...