Кулинарни рецепти » Венецианска салата с репички

 Венецианска салата с репички

Продукти:

• 1 краставица
• 1 къдрава зелена салата
• 1 връзка репички
• 3 домата
• 200 г сирене Чедър
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме доматите на парченца, краставицата – на кръгчета, салатата на ивички, а репичките на четвъртинки.

Прехвърляме зеленчуците в салатиера и прибавяме сиренето, нарязано на малки кубчета. Подправяме с лимонов сок, черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и поднасяме салатата добре охладена.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало