Продукти:
· 4-5 големи домата
· 1 голяма глава лук
· 1 равна с.л. червен пипер
· 200 г шам-фъстък
· сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите, почистваме ги от семената, нарязваме ги на парченца и ги смесваме със ситно нарязания лук.
Почистваме шам-фъстъка от черупките, счукваме го и го прибавяме към доматите заедно с червения пипер и сол на вкус. Разбъркваме салатата и я оставяме да престои десетина минути.
След това изсипваме в салатиера, украсяваме по избор и поднасяме.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...