Продукти:
· 4-5 големи домата
· 1 голяма глава лук
· 1 равна с.л. червен пипер
· 200 г шам-фъстък
· сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите, почистваме ги от семената, нарязваме ги на парченца и ги смесваме със ситно нарязания лук.
Почистваме шам-фъстъка от черупките, счукваме го и го прибавяме към доматите заедно с червения пипер и сол на вкус. Разбъркваме салатата и я оставяме да престои десетина минути.
След това изсипваме в салатиера, украсяваме по избор и поднасяме.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...