Продукти:
· 3 шепи спаначени коренчета и спаначени дръжки
· 2-3 стръка пресен чесън
· 3 твърдо сварени яйца
· олио, лимонов сок
· магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме добре спаначените коренчета и дръжки. Варим ги в малко вода, докато омекнат, и отцеждаме.
Разбиваме сварените жълтъци в олиото и заливаме коренчетата, докато са още топли. Подправяме със сол, лимонов сок и ситно нарязания чесън.
Разбъркваме салатата и я поръсваме със ситно нарязан магданоз. Украсяваме с нарязаните на тънки ивици белтъци.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...