Продукти: (за 4 порции)
· 400-500 г зелена салата
· 120 г орехови ядки
· 10-12 маслини
· 1 скилидка чесън
· 1 връзка магданоз
· 3 с. л. зехтин или олио
· сокът от 1/2 лимон
· сол
Начин на приготвяне:
Стъклена купа за салата натриваме с разрязаната на половина скилидка чесън и слагаме в нея измитите, подсушени и едро накъсани салатени листа. Прибавяме счуканите орехови ядки, ситно нарязания магданоз и почистените от костилките маслини.
Подправяме салатата с растително масло, разбито със сока от лимона и сол на вкус. Разбъркваме внимателно, без да мачкаме, украсяваме по желание и поднасяме веднага.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...