Продукти: (за 4 порции)
· 400-500 г зелена салата
· 120 г орехови ядки
· 10-12 маслини
· 1 скилидка чесън
· 1 връзка магданоз
· 3 с. л. зехтин или олио
· сокът от 1/2 лимон
· сол
Начин на приготвяне:
Стъклена купа за салата натриваме с разрязаната на половина скилидка чесън и слагаме в нея измитите, подсушени и едро накъсани салатени листа. Прибавяме счуканите орехови ядки, ситно нарязания магданоз и почистените от костилките маслини.
Подправяме салатата с растително масло, разбито със сока от лимона и сол на вкус. Разбъркваме внимателно, без да мачкаме, украсяваме по желание и поднасяме веднага.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...