Продукти:
• 150 г дребен бял фасул
• 150 г спанак
• 2-3 домата
• 100 г млади листа от глухарче
• 1 голяма глава обикновен лук
• 1голяма глава червен лук
• 5 с.л зехтин
• 4 с.л. оцет
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме за 1 нощ фасула в студена вода. На другия ден го сваряваме заедно с дафиновия лист и бульона. Отцеждаме и оставяме да изстине.
Нарязваме на ситно спанака и листата от глухарче. Нарязваме обикновения лук на ситно, а червения – на филийки. Нарязваме доматите на резенчета.
Смесваме всички продукти, прибавяме отцедения фасул и заливаме с дресинг, приготвен от зехтина, оцета, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме внимателно, оставяме салатата да престои 10-15 мин, за да поеме дресинга, и поднасяме.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...