Продукти: (за 4 порции)
• 5 моркова
• 150 г шунка, нарязана на ситно
• 120 г краве масло
• 2 яйца
• 1/4 ч.ч. заквасена сметана
• 1/4 ч.ч. настърган пармезан
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изчистваме морковите и ги варим в подсолена вода не повече от 5 минути. Отцеждаме и нарязваме на кръгчета.
Загряваме маслото в тиган, добавяме морковите, посоляваме и задушаваме около 1-2 минути. Прехвърляме морковите в тавичка.
Разбиваме яйцата със сметаната, пармезана и шунката. Изсипваме сместа върху морковите. Печем в предварително загрята до 200 градуса фурна около 20 минути.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...