Кулинарни рецепти » Задушено зеле със салам

 Задушено зеле със салам

Продукти: (за 5 порции)

• 1 прясна зелка /около 1 кг/
• 1 к.ч. олио
• 1 морков
• 1 глава лук
• 500 г салам /или шунка/
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме зелето. Нарязваме го на ситно и го слагаме в тенджера под налягане. Наливаме 2 ч.ч. вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим зелето 5 мин. След това го изцеждаме през гевгир. Измиваме и подсушаваме тенджерата.

Загряваме олиото в подсушената тенджера и слагаме вътре отцеденото зеле. Прибавяме доматеното пюре, размито в 1 к.ч. вода, ситно нарязаните морков и лук и ситно нарязания салам, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме ястието още 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало