Кулинарни рецепти » Задушено зеле със салам

 Задушено зеле със салам

Продукти: (за 5 порции)

• 1 прясна зелка /около 1 кг/
• 1 к.ч. олио
• 1 морков
• 1 глава лук
• 500 г салам /или шунка/
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме зелето. Нарязваме го на ситно и го слагаме в тенджера под налягане. Наливаме 2 ч.ч. вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим зелето 5 мин. След това го изцеждаме през гевгир. Измиваме и подсушаваме тенджерата.

Загряваме олиото в подсушената тенджера и слагаме вътре отцеденото зеле. Прибавяме доматеното пюре, размито в 1 к.ч. вода, ситно нарязаните морков и лук и ситно нарязания салам, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме ястието още 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало