Продукти:
• 500 г спанак
• 3 с. л. олио
• 2 с. л. брашно
• 350 мл прясно мляко
• 150 г шунка
• 2 яйца
• 3-4 скилидки чесън
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме в подсолена вода почистения спанак. Отцеждаме го и го нарязваме на ситно.
В олиото запържваме брашното, прибавяме спанака и разреждаме с 1/2 ч. ч. прясно мляко и вода от варенето на спанака. Към тази каша добавяме 1 разбито яйце и нарязаната на дребно шунка.
Изсипваме цялата смес в тавичка и заливаме със смес от млякото, яйцето, червения пипер, сол и счукания чесън. Запичаме във фурната до зачервяване и поднасяме ястието топло с кисело мляко.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...