Кулинарни рецепти » Самоковска чорба

 Самоковска чорба

Продукти: (за 4-5 порции)

• 4 картофа
• 2 моркова
• 1 парче керевиз
• 1 глава лук
• 1 зелена пиперка
• 4 червени домата
• 4 с.л. олио
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 дафинов лист
• 1 шепа фиде
• магданоз
• оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на малки парченца картофите, морковите, керевиза и чушката. Слагаме ги в съд със студена вода заедно със ситно нарязания лук и бавно кипваме.

След това посоляваме, прибавяме мазнината дафиновия лист и варим до полуомекване.

Прибавяме обелените и ситно нарязани домати, а след 5 мин - натрошеното фиде.

Доваряваме чорбата на тих огън, застройваме я с млякото, поръсваме със ситно нарязан магданоз и подправяме с лимоновия сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало