Продукти: (за 4 порции)
• 200-300 г киселец
• 3-4 картофа
• 2 моркова
• 1 връзка зелен лук
• 3-4 с.л. олио
• 2 твърдо сварени яйца
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и киселеца на ситно, добавяме настърганите моркови и задушаваме в олиото.
След 5-6 мин сипваме 4-5 ч.ч. топла вода, прибавяме нарязаните картофи, посоляваме и доваряваме чорбата.
Накрая изваждаме картофите, намачкваме ги и ги връщаме в тенджерата. Поръсваме готовата чорба с наситнен магданоз и прибавяме нарязаните на кубчета яйца.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...