Продукти: (за 4 порции)
• 200-300 г киселец
• 3-4 картофа
• 2 моркова
• 1 връзка зелен лук
• 3-4 с.л. олио
• 2 твърдо сварени яйца
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и киселеца на ситно, добавяме настърганите моркови и задушаваме в олиото.
След 5-6 мин сипваме 4-5 ч.ч. топла вода, прибавяме нарязаните картофи, посоляваме и доваряваме чорбата.
Накрая изваждаме картофите, намачкваме ги и ги връщаме в тенджерата. Поръсваме готовата чорба с наситнен магданоз и прибавяме нарязаните на кубчета яйца.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...