Продукти: (за 4 порции)
• 1 л телешки или пилешки бульон
• 3 картофа
• 1 к.ч. сварено жито
• 1 к.ч. гъби
• 30 г краве масло
• 1 стрък целина
• 5-6 стръка магданоз
• 2 твърдо сварени яйца
• пресен босилек
• подправки по избор
• сол
Начин на приготвяне:
Запържваме гъбите и леко ги задушаваме в маслото.
Сваряваме картофите в бульона. Когато омекнат, изсипваме наситнената целина, житото, гъбите със соса, който са отделили, а след малко - накълцания магданоз и босилека.
Жълтъците стриваме и размиваме с няколко лъжици от супата. Връщаме получения сос в тенджерата, опитваме на сол и слагаме подправки по избор.
При поднасянето във всяка купа ръсим настърганите на едро ренде белтъци.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...