Продукти: (за 4 порции)
• 1 л телешки или пилешки бульон
• 3 картофа
• 1 к.ч. сварено жито
• 1 к.ч. гъби
• 30 г краве масло
• 1 стрък целина
• 5-6 стръка магданоз
• 2 твърдо сварени яйца
• пресен босилек
• подправки по избор
• сол
Начин на приготвяне:
Запържваме гъбите и леко ги задушаваме в маслото.
Сваряваме картофите в бульона. Когато омекнат, изсипваме наситнената целина, житото, гъбите със соса, който са отделили, а след малко - накълцания магданоз и босилека.
Жълтъците стриваме и размиваме с няколко лъжици от супата. Връщаме получения сос в тенджерата, опитваме на сол и слагаме подправки по избор.
При поднасянето във всяка купа ръсим настърганите на едро ренде белтъци.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...