Кулинарни рецепти » Картофена чорба

 Картофена чорба

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг картофи
• 3 с.л. олио
• 1/2 връзка магданоз
• 3 яйца
• сол, оцет или лимонов сок

Начин на приготвяне:

Картофите, обелени и нарязани на дребно, пускаме във вряща, подсолена вода заедно с мазнината и варим на тих огън до омекване.

Прибавяме дребно нарязания магданоз. Отстраняваме чорбата от огъня, застройваме с яйцата и подправяме на вкус с оцет или лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало