Кулинарни рецепти » Заек с пресен лук

 Заек с пресен лук

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 заек
• 3-4 моркова
• 1 връзка пресен лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 дафинов лист
• черен пипер, бахар, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

На дъното на тенджера нареждаме ситно нарязаните моркови и лук. Прибавяме дафиновия лист, черния пипер и бахара.

Върху тях нареждаме изпържените до златисто в силно нагорещена мазнина парчета заешко месо. Редим отново пласт моркови и лук, после пак месо.

Накрая заливаме с виното, прибавяме доматеното пюре, посоляваме и оставяме ястието на тих огън докато се свари.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало