Продукти: (за 4 порции)
• 600 г месо от питомен заек
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 200-300 г гъби
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.ч. вино
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Посоляваме го леко, поръсваме го със ситно нарязания лук, заливаме го с виното и оцета и го оставяме да престои 2 часа. След това наливаме гореща вода, колкото да покрие месото, слагаме отгоре настърканите морков и целина и варим на умерен огън.
Когато месото омекне, отстраняваме костите и го нарязваме на късчета. Претриваме зарзавата и го връщаме в прецедения бульон заедно с нарязаното месо. Слагаме дафиновия лист и черния пипер. Прибавяме също така и гъбите, които предварително сме нарязали на ивици и сме задушили в маслото. Сгъстяваме ястието с брашното, размито в малко хладка вода, и варим още 5-6 мин на умерен огън.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...