Продукти:
• 1 кг агнешко месо
• 8 връзки зелен лук
• 3 връзки зелен чесън
• 1 буркан стерилизирани домати или 400 пресни домати
• 1-2 к.ч. олио
• 3 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 с.л. червен пипер
• 1 с.л. мащерка
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото и го нарязваме на парчета, които леко запържваме. Посоляваме и прибавяме червения пипер. Нарязваме на едро лука и чесъна – по 3-4 см парченцето. Наситняваме копъра и магданоза.
В тенджера подреждаме един ред месо, подправяме с черен пипер, разстиламе отгоре малко лук и поръсваме магданоз и мащерка. Така редуваме отделните продукти и подправки. Най-отгоре слагаме лук. Прибавяме виното и малко гореща вода (на ниво 2 пръста под лука) и похлупваме ястието.
Когато заври, посоляваме и задушаваме на тих огън до готовност. След това прибавяме нарязаните или настъргани домати и оставяме още малко да поври.
Препеченото брашно размиваме с няколко лъжици хладка вода, добавяме част от бульона, разбъркваме и изсипваме в тенджера. След като заври отново, отстраняваме от огъня и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...