Кулинарни рецепти » Свински гърди по пловдивски

 Свински гърди по пловдивски

Продукти:

• 600 г свински гърди
• 2 ч. ч. зрял боб
• 2 с. л. доматено пюре
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим боба в подсолена вода, докато започне да омеква, след което подправяме с доматеното пюре, размито в малко студена вода.

Нарязваме месото и го запържваме. Поръсваме с черен пипер и го прибавяме към боба. Доваряваме ястието още 1 час на умерен огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало