Кулинарни рецепти » Говеждо с моркови

 Говеждо с моркови

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г говеждо месо
• 1 кг моркови
• 50 г краве масло
• 1 с.л. захар
• 1 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го нарязваме на парчета. В отворена тенджера под налягане разтопяваме маслото, слагаме месото, посоляваме, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме месото 35 мин.

Почистваме морковите, измиваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Запържваме ги в тиган с олио и ги изсипваме при месото. Прибавяме разтвор от 1 с.л. карамелизирана захар и 1 ч.ч. гореща вода. Поръсваме с брашното и посоляваме. Затваряме отново тенджерата и я слагаме на огъня. Щом започне да съска намаляме огъня, и задушаваме 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало