Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешки джолан
• 250 г телешки черен дроб
• 1 глава лук
• 1 морков
• 2-3 магданозени корена
• 1 парче целина
• 1 с.л. брашно
• 2-3 с.л. олио
• 1-2 яйца
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме обикновен бульон от телешкия джолан или кости.
Сваряваме телешкия дроб в малко подсолена вода, заедно с лука, моркова, магданозените корени и целината. Изваждаме сварения дроб и го прекарваме през машинка за мелене на месо или го скълцваме много ситно, а двата бульона прецеждаме и смесваме.
Изпържваме брашното в сгорещеното олио. Разреждаме запръжката и я изсипваме в прецедения бульон. Връщаме смления черен дроб и варим още 5-6 мин.
След като отстраним супата от огъня, подправяме с лимонов сок и смлян черен пипер, а по желание можем да я застроим с 1-2 яйца.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...