Кулинарни рецепти » Супа пюре от черен дроб

 Супа пюре от черен дроб

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г телешки джолан
• 250 г телешки черен дроб
• 1 глава лук
• 1 морков
• 2-3 магданозени корена
• 1 парче целина
• 1 с.л. брашно
• 2-3 с.л. олио
• 1-2 яйца
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Приготвяме обикновен бульон от телешкия джолан или кости.

Сваряваме телешкия дроб в малко подсолена вода, заедно с лука, моркова, магданозените корени и целината. Изваждаме сварения дроб и го прекарваме през машинка за мелене на месо или го скълцваме много ситно, а двата бульона прецеждаме и смесваме.

Изпържваме брашното в сгорещеното олио. Разреждаме запръжката и я изсипваме в прецедения бульон. Връщаме смления черен дроб и варим още 5-6 мин.

След като отстраним супата от огъня, подправяме с лимонов сок и смлян черен пипер, а по желание можем да я застроим с 1-2 яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало