Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешки джолан
• 250 г телешки черен дроб
• 1 глава лук
• 1 морков
• 2-3 магданозени корена
• 1 парче целина
• 1 с.л. брашно
• 2-3 с.л. олио
• 1-2 яйца
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме обикновен бульон от телешкия джолан или кости.
Сваряваме телешкия дроб в малко подсолена вода, заедно с лука, моркова, магданозените корени и целината. Изваждаме сварения дроб и го прекарваме през машинка за мелене на месо или го скълцваме много ситно, а двата бульона прецеждаме и смесваме.
Изпържваме брашното в сгорещеното олио. Разреждаме запръжката и я изсипваме в прецедения бульон. Връщаме смления черен дроб и варим още 5-6 мин.
След като отстраним супата от огъня, подправяме с лимонов сок и смлян черен пипер, а по желание можем да я застроим с 1-2 яйца.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...