Кулинарни рецепти » Джолан по италиански

 Джолан по италиански

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг говежди джолан
• 2 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1,5 к.ч. червено вино
• 1 ч.л. доматено пюре
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме добре джолана и го варим в продължение на 1 час с нарязания на филийки чесън.

Прибавяме виното, размитото с малко студена вода доматено пюре, обелените скилидки чесън цели, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол. Оставяме ястието да се задушава на умерен огън, докато месото омекне съвсем, а сосът се сгъсти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало