Кулинарни рецепти » Юварлък кюфте

 Юварлък кюфте

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г агнешко или телешко месо
• 3 яйца
• 60 г ориз
• 1 пакетче краве масло
• 1 парче целина
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накълцваме месото на дребно, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Прибавяме ориза и белтъците без да ги разбиваме. Омесваме сместа и оформяме малки продълговати кюфтенца, които оставяме да постоят малко.

В широка тенджера сипваме студена вода, прибавяме част от маслото и целината, нарязана на парченца, и загряваме на огъня. Когато водата кипне, овалваме малките кюфтенца в брашно и ги пускаме да се варят. Варим ги на тих огън. Щом оризът уври и течността остане малко, отстраняваме тенджерата от огъня.

В отделен съд разбиваме жълтъците с малко студена вода. Върху разбитите жълтъци сипваме по малко от врящата в тенджерата течност, като непрекъснато бъркаме с дървената лъжица. После ги сипваме в тенджерата, без да разбъркваме. Изчакваме ястието да кипне и го изсипваме в продълговата затоплена чиния. Отгоре поливаме останалото масло, в което сме запържили червения пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало