Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг телешко месо
• 1 с. л. сол
• 12 зърна черен пипер
• 2 глави лук
• 50 г краве масло
• 2 с. л, брашно
• 1/2 ч.ч. ситно нарязан копър
• няколко стъбла копър
• 3 ч. л. оцет (3%)
• 3 с. л. сметана
• 1 с, л. захар
• 1,5 л вода
Начин на приготвяне:
Възваряваме водата и солта. Нарязваме месото на по-едри парчета. Пускаме ги в кипящата вода, добавяме нарязания на ситно лук и подправките (от копъра - само стъблата). Варим около час и половина, докато месото омекне.
Разтопяваме маслото, запържваме в него брашното, наливаме част от прецедения бульон и разреждаме запръжката. Връщаме я в яденето, прибавяме скълцания копър и оставяме ястието да клокне.
Добавяме оцета и захарта, разбъркваме и наливаме сметаната. Оставяме да кипне, без да ври и внимаваме сосът да не се пресече. Сервираме с гарнитура от варени картофи или моркови, зеленчуково пюре, салата.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....