Кулинарни рецепти » Смесена туршия с хрян

 Смесена туршия с хрян

Продукти:

• 1 кг остри сладки чушки
• 1 кг чушки „Капия”
• 3,5 кг малки червени камби
• 1 кг чушки върхари
• 1 кг дребен лук
• 4 кг карфиол
• 1 кг корнишони
• 4 кг червено зеле
• 1 кг зелени доматчета
• 1 кг хрян

За саламурата:

• 2 л оцет
• 1,2 кг сол
• 20 л вода
• 2-3 дафинови листа
• зърна черен пипер и бахар

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелките на дребно, а карфиола накъсваме на розички. Попарваме и обелваме лукчетата. С игла набождаме тук-там чушките, без да махаме семето. Нарязваме по-големите морковите на парчета.

Нареждаме зеленчуците в голям съд и ги заливаме със сварената, прецедена и изстинала саламура. След 2-3 дни започваме да претакаме. Претакането продължава 2 седмици и се прави поне 7-8 пъти.

Съхраняваме туршията на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало