Продукти:
• 2 кг зелени или жълти чушки “Сиврия”
• 2 кг зелени доматчета
• 1 средно голяма зелка
• 1 глава карфиол /около 2 кг/
• 2 кг по-дребни морковчета
• глави и листа целина
За саламурата:
• 7 л вода
• 400 г сол
Начин на приготвяне:
Редим зеленчуците в трилитрови буркани като зелето и целината нарязваме на резени, а карфиола накъсваме на розички. Между зеленчуците слагаме стръкчета целина.
Възвираме саламура от водата и солта, прецеждаме я и щом изстине, заливаме бурканите. Отгоре на всеки буркан правим венче от лозови пръчки и листа.
Затваряме и претакаме първата седмица като периодично разклащаме бурканите. Прибираме на тъмно и хладно място.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...