Кулинарни рецепти » Зелени домати с екзотични подправки

 Зелени домати с екзотични подправки

Продукти:

• 1 кг зелени домати
• 1 л винен оцет
• 1 кг захар
• 500 мл вода
• джинджифил
• кората на 1/2 лимон
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1 щипка канела
• 3 зърна карамфил
• 1 с.л. синапено семе

Начин на приготвяне:

Надупчваме доматите с дебела игла, за да не се пукнат по време на бланширането. Възвираме подсолена вода и варим в нея доматите 2-3 мин, отцеждаме, нареждаме ги в разлата тава и ги заливаме с оцет. Оставяме ги така 1 нощ.

Възвираме водата и захарта като отнемаме пяната. Щом разтворът се избистри, прибавяме останалите подправки. Варим 2-3 мин и оставяме саламурата да изстине. Заливаме с нея доматите в оцета и ги оставяме да престоят още 1 нощ.

Отливаме саламурата и я варим още 10 мин. Нареждаме доматите в буркани и ги заливаме с горещата саламура. Съхраняваме туршията на хладно и тъмно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало