Продукти:
• 5 кг кисели ябълки
• 200 г ръжена слама
За саламурата:
• 150 г сол
• 300 г захар
• 150 г ръжено брашно
• 3 л вода
Начин на приготвяне:
Почистваме ябълките от дръжките и ги измиваме обилно с вода. Покриваме дъната на трилитрови буркани с ръжена слама и нареждаме ябълките в тях.
Разбъркваме ръженото брашно с малко студена вода и с след това го попарваме в 3 ч.ч. кипяща вода. Прибавяме останалите продукти за саламурата, охлаждаме и заливаме ябълките.
Затваряме бурканите с капачки и ги държим десетина дни на хладно, за да се извърши ферментацията.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...