Кулинарни рецепти » Мариновано брюкселско зеле

 Мариновано брюкселско зеле

Продукти:

• 1 кг брюкселско зеле
• 500 г карфиол
• 500 г бяло главесто зеле
• 300 г моркови
• 300 г целина
• 100 г хрян
• 25 г синап

За маринатата:

• 500 г вода
• 500 г оцет
• 100 г сол
• 100 г захар
• 10 зърна черен пипер
• 10 зърна бахар
• 5 дафинови листа

Начин на приготвяне:

Избираме стегнати и еднакви по големина главички брюкселско зеле и ги подреждаме в буркан. Между тях слагаме розички карфиол, бялото зеле, нарязано на ивици, морковите, нарязани на кръгчета, и целината, нарязана на филийки. Между зеленчуците на 2-3 места слагаме торбички със синапено семе.

Заливаме с охладената марината и притискаме съдържанието с тънка дъсчица. Затваряме и прибираме на студено място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало