Продукти:
• 5 кг чушки “Сиврия”
• 1-1,5 кг зелени домати
• 5 кг по-кисели ябълки
• 5 кг круши
• 1 глава червено цвекло
• 1 глава ряпа
• 1 кг по-дребни моркови
• 2-3 глави целина
За саламурата: /на 1 л вода/
• 1 к.ч. сол
• 1 дафинов лист
• зърна черен пипер и бахар
• листа от дюля, вишна или праскова
Начин на приготвяне:
В подходящ съд нареждаме всички продукти цели с изключение на целината, която режем на по-големи парчета.
Предварително в част от саламурата варим около 30 мин листата вишна, праскова или дюля. Възвираме останалата саламура, смесваме я с отварата от листата и заливаме с врялата саламура туршията.
Претакаме туршията 4-5 пъти през 3-4 дни и я прибираме на тъмно и хладно място.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...