Продукти:
• 5 кг чушки “Сиврия”
• 1-1,5 кг зелени домати
• 5 кг по-кисели ябълки
• 5 кг круши
• 1 глава червено цвекло
• 1 глава ряпа
• 1 кг по-дребни моркови
• 2-3 глави целина
За саламурата: /на 1 л вода/
• 1 к.ч. сол
• 1 дафинов лист
• зърна черен пипер и бахар
• листа от дюля, вишна или праскова
Начин на приготвяне:
В подходящ съд нареждаме всички продукти цели с изключение на целината, която режем на по-големи парчета.
Предварително в част от саламурата варим около 30 мин листата вишна, праскова или дюля. Възвираме останалата саламура, смесваме я с отварата от листата и заливаме с врялата саламура туршията.
Претакаме туршията 4-5 пъти през 3-4 дни и я прибираме на тъмно и хладно място.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...