Кулинарни рецепти » Ястия с дреболии и колбас » Ястия с дреболии

Ястия с дреболии и колбас:

Топки от дроб

Продукти: (за 4 порции) • 200 г телешки дроб • 3 виенски кифли • 1 ч.ч. прясно мляко • 50 г краве масло • 2-3 яйца • 1-2 с.л. брашно • 1-2 с.л. галета • магданоз, подправки, сол Начин на приготвяне: Смиламе дроба на машинка и после го пресоваме. См...

Филийки от мозък

Продукти: (за 4 порции) • 1 телешки мозък • 60 г краве масло • 2-3 с.л.галета • 2 яйца • сол Начин на приготвяне: Почистваме мозъка от ципата и кръвоносните съдове, сваряваме го в подсолена вода и го отцеждаме. Нарязваме го на филийки. Сгорещяваме мас...

Фрикасе от телешки дреболии

Продукти: • 500 г телешки бял дроб • 1 сърце • 1 език • 150 г шунка • 3 връзки корени за супа • 1 к.ч. олио • 5-6 с.л. брашно • 2-3 яйца • 1-2 глави лук • 1-2 скилидки чесън • 1 ч.ч. прясно мляко • 7-8 ч.ч. костен бульон (или подсолена вода) • 1 щипк...

Фрикасе с телешки език

Продукти: (за 4 порции) • 1 език • 2 връзки корени за супа • 1 глава лук • 3-4 ч.ч. костен бульон (или подсолена вода) • 1-2 картофа • 3 с.л. олио • 1 жълтък • 1 к.ч. прясно мляко • 3 с.л. брашно • копър, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почи...

Фрикасе с телешки мозък

Продукти: (за 4-6 порции) • 1 телешки мозък • 1 връзка корени за супа • 3-4 гъби • 3 с.л. олио • 3 с.л. брашно • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. оцет • 1 ч.ч. вино • магданоз, сол Начин на приготвяне: Киснем мозъка 1-2 часа в подкиселена вода, след к...

Черен дроб Су-чуан

Продукти: • 500 г черен дроб • 1-2 с.л. нишесте • 5 с.л. олио • 1 шепа сушени гъби • 1 скилидка чесън • 3 стръка пресен лук или 1 главичка стар лук • 1 ч.л. захар • 1 шепа дребен зелен фасул • 1/2 ч.л. джинджифил на прах • 2 с.л. соев сос • 100 мл бульон ...

Черен дроб на скара

Продукти: (за 4 порции) • 600 г черен дроб • 200 г пушени гърди • черен пипер, сол За гарниране: • 100 г пушени гърди • 2-3 глави лук • 2-3 с.л. олио • 1 кг моркови • сол Начин на приготвяне: Нарязваме дроба на филийки. Завиваме всяка с тънъ...

Черен дроб с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 600 г телешки дроб • 200 г гъби • 3 глави лук • 1 ч.ч. вино • олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме дроба на филийки, които нареждаме в тавичка. Гъбите също правим на филийки, поръсваме ги с черен пипер и слагаме...

Черен дроб с гъби и печени чушки

Продукти: (за 4 порции) • 200 г пресни гъби • 200 г черен дроб (агнешки, овнешки, свински, пилешки дробчета) • 4-5 зелени печени чушки • 60 г краве масло • сол Начин на приготвяне: Измиваме и нарязваме на дребно гъбите, посоляваме ги и задушаваме в маслото ...

Черен дроб с ориз

Продукти: (за 4 порции) • 600 г черен дроб • 200 г ориз • 2 глави лук • 4 червени чушки • 1 кубче зеленчуков бульон • половин пакетче краве масло • 15-20 маслини • 2 скилидки чесън • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме дроба и го наряз...

Черен дроб с пикантен сос

Продукти: (за 4 порции) • 500 г телешки черен дроб • 50 г краве масло • 2 с.л. брашно • майорана, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Заливаме дроба с гореща вода и го сваряваме. След като изстине го отцеждаме и го нарязваме на ситно. Запържваме браш...

Черен дроб с праз

Продукти: (за 4 порции) • 600 г черен дроб • 4 стръка праз • 1 с.л. лимонов сок • 3 с.л. олио • соев сос, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме дроба. Нарязваме го на хапки, натриваме го със содата и го оставяме да престои 15-20 мин. ...

Черен дроб с чушки

Продукти: (за 5 порции) • 500 г телешки черен дроб • 500 г зелени чушки • 500 г домати • 1 к.ч. зехтин • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме доматите и ги нарязваме на ситно, а чушките нарязваме на тънки ивички. Сипваме зел...

Чревца на фурна с пресен лук

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг агнешки чревца • 3-4 морковчета • 3-4 коренчета магданоз • 3-4 връзки пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 1 непълна к.ч. олио • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л. доматено пюре или 1 к.ч. доматен сок • 3 яйца • 1 равна с.л. брашно...

Шерденчета с агнешки дреболии

Продукти: (за 4 порции) • 8 агнешки шерденчета • 500 г агнешки дреболии • 1 к.ч. ориз • 1 връзка зелен лук • 1 пакетче краве масло • джоджен, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме на дребно дреболиите и ги смесваме с ориза. Прибавяме ситно наря...

Шкембе – паприкаш

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг шкембе • 3 глави лук • 5 домата • 1 к.ч. олио • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • 6-7 пиперки • магданоз, сол Начин на приготвяне: Почистваме шкембето и го измиваме много добре. Сваряваме го в подсолена вода и го на...

Шкембе попска яхния

Продукти: • 1 кг телешко шкембе • 100 г краве масло • 1-2 глави лук • 1 кг арпаджик • 1 малка глава чесън • 3-4 домата • 1/2 к.ч. вино • 1 с.л. доматено пюре • 1 с.л. брашно • 1-2 дафинови листа • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Шкембе с кускус

Продукти: • 1 шкембе • 2 глави лук • 1 глава чесън • 100 г краве масло • 200 г кускус • 1 ч.ч. бульон • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме кускуса в подсолена вода и след това го отцеждаме. Нарязваме лука и чесъна на ситн...

Шкембе с лук

Продукти: • 800 г шкембе • 4 глави лук • 1 с.л. брашно • 1 1/2 к.ч. прясно мляко • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме шкембето. Бланшираме го в кипяща вода и го нарязваме на малки късчета, които слагаме в тенджера под налягане. Сип...

Шкембе с нахут

Продукти: (за 4 порции) • 600 г телешко шкембе • 2 ч.ч. нахут • 2 глави лук • 1 с.л. брашно • 1 к.л. червен пипер • 50 г краве масло • 1 лимон • 1 к.ч. оцет • 1 ч.л. сода бикарбонат • магданоз, сух джоджен, сол Начин на приготвяне: Накисваме шкем...

Шкембе яхния

Продукти: (за 5 порции) • 500 г варено шкембе • 2 к.ч. олио • 1 кг лук • половин буркан стерилизирани домати • 1 ч.л. доматено пюре • 1 с.л. брашно • 1 к.ч. вино • 1 к.ч. оцет • 1 ч.л. червен пипер • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...

Шкембе яхния от врачанско

Продукти: • 1,5 кг шкембе • 5-6 глави лук • 1/2 ч. ч. мазнина • 1 с. л. брашно • доматен сос • бульон от варенето на шкембето • червен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме шкембето до омекване. Изваждаме го и го нарязваме на парчета. Нарязва...

Шкембе яхния от с. Хайредин

Продукти: • 1 кг телешко или говеждо шкембе • 1,250 кг лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. доматено пюре • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • 500 г домати • 1-2 дафинови листа • 3-4 малки люти чушлета • магданоз, сол Начин на приготвяне: Почистваме и...

Яхния от агнешко шкембе

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг агнешко шкембе • 1 к.ч. олио • 4-5 глави лук • 1 с.л.брашно • 1 ч.л. червен пипер • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме шкембето в подсолена вода, отцеждаме и го нарязваме на дребно. Нарязваме лу...

назаднапред
Начало