Кулинарни рецепти » Чревца на фурна с пресен лук

 Чревца на фурна с пресен лук

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг агнешки чревца
• 3-4 морковчета
• 3-4 коренчета магданоз
• 3-4 връзки пресен лук
• 1 връзка пресен чесън
• 1 непълна к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре или 1 к.ч. доматен сок
• 3 яйца
• 1 равна с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Обръщаме агнешките чревца и добре ги измиваме, като ги търкаме със сол. Изплакваме ги и ги слагаме да се варят заедно с морковите, целината и коренчетата от магданоза. След като се сварят, ги отцеждаме и нарязваме на ситно.

Изчистваме и нарязваме на ситно лука и чесъна, а след това ги запържваме в мазнината, докато поомекнат. Прибавяме червения пипер, доматеното пюре /или доматения сок/, нарязаните чревца, дребно нарязаните магданоз и джоджен.

Разбъркваме сместа и я изсипваме в тавичка. Наливаме 1 ч.ч. от бульона, в който са врели чревцата. Печем ястието в умерена фурна.

Когато ястието е почти готово, заливаме с яйцата, които сме разбили с брашното, прясното мляко и малко сол. Допичаме в силна фурна, докато се зачерви.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало