Продукти:
• 1 кг телешко шкембе
• 100 г краве масло
• 1-2 глави лук
• 1 кг арпаджик
• 1 малка глава чесън
• 3-4 домата
• 1/2 к.ч. вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1-2 дафинови листа
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме шкембето. Сваряваме го в тенджера под налягане, след което го нарязваме на късчета.
Запържваме ситно нарязания лук в разтопеното масло, сипваме доматеното пюре и пържим още 2-3 мин. Поръсваме брашното, пържим още няколко минути и поръсваме малко червен пипер. Разбъркваме и разреждаме с виното и 2-3 с.л. бульон от шкембето.
Прибавяме обелените арпаджик и чесън, слагаме дафиновите листа и посоляваме. Захлупваме и варим на умерен огън, докато арпаджикът поомекне.
След това прибавяме шкембето и ситно нарязаните домати и продължаваме да варим до пълното омекване на продуктите.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...