Кулинарни рецепти » Шкембе – паприкаш

 Шкембе – паприкаш

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг шкембе
• 3 глави лук
• 5 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 6-7 пиперки
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме шкембето и го измиваме много добре. Сваряваме го в подсолена вода и го нарязваме на ленти.

Нарязваме лука на филийки и го запържваме в останалата мазнина. Прибавяме 2 домата, които предварително сме обелили и настъргали на ренде, и ги пържим, докато останат на мазнина. Сипваме брашното и също го запържваме. Поръсваме червения пипер, разреждаме с бульон от шкембето и оставяме запръжката да заври.

Прибавяме пиперките, които предварително сме нарязали на едро и сме задушили в останалата мазнина. Варим на умерен огън. Десетина минути преди да отстраним от огъня прибавяме шкембето, а накрая посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало