Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг шкембе
• 3 глави лук
• 5 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 6-7 пиперки
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме шкембето и го измиваме много добре. Сваряваме го в подсолена вода и го нарязваме на ленти.
Нарязваме лука на филийки и го запържваме в останалата мазнина. Прибавяме 2 домата, които предварително сме обелили и настъргали на ренде, и ги пържим, докато останат на мазнина. Сипваме брашното и също го запържваме. Поръсваме червения пипер, разреждаме с бульон от шкембето и оставяме запръжката да заври.
Прибавяме пиперките, които предварително сме нарязали на едро и сме задушили в останалата мазнина. Варим на умерен огън. Десетина минути преди да отстраним от огъня прибавяме шкембето, а накрая посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...