Кулинарни рецепти » Шкембе с нахут

 Шкембе с нахут

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешко шкембе
• 2 ч.ч. нахут
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 к.л. червен пипер
• 50 г краве масло
• 1 лимон
• 1 к.ч. оцет
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• магданоз, сух джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме шкембето в студена вода, към която сме прибавили оцета. Изплакваме и го сваряваме в тенджера под налягане. Нарязваме го на лентички.

Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода, към която сме добавили 1 ч.л. сода бикарбонат. На следващата сутрин го измиваме със студена вода и го варим на умерен огън. След 40 мин прибавяме 1 глава ситно нарязан лук и продължаваме да варим, докато омекне. Прибавяме шкембето, посоляваме и варим 30 мин.

Запържваме останалия ситно наряза лук в сгорещеното масло. Прибавяме червения пипер, разбъркваме и изсипваме запръжката при шкембето и нахута. Сгъстяваме с леко препеченото брашно и варим още 5 мин. При поднасяне подправяме с лимонов сок, магданоз и джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало