Кулинарни рецепти » Черен дроб Су-чуан

 Черен дроб Су-чуан

Продукти:

• 500 г черен дроб
• 1-2 с.л. нишесте
• 5 с.л. олио
• 1 шепа сушени гъби
• 1 скилидка чесън
• 3 стръка пресен лук или 1 главичка стар лук
• 1 ч.л. захар
• 1 шепа дребен зелен фасул
• 1/2 ч.л. джинджифил на прах
• 2 с.л. соев сос
• 100 мл бульон
• 2 с.л. десертно вино
• лют червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме дроба на малки парченца и го овалваме в нишестето. Изпържваме го в сгорещеното олио, като бъркаме непрекъснато.

Нарязваме чесъна на люспи, лука - на парченца по 2 см, накиснатите гъби – на ситно. Смесваме и прибавяме към дроба.

Пържим малко и сипваме бульона, соевия сос, захарта, лютия пипер и джинджифила. Накрая прибавяме нарязания на парченца фасул. Разбъркваме внимателно и оставяме да поври 2-3 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало