Кулинарни рецепти » Шкембе яхния от врачанско

 Шкембе яхния от врачанско

Продукти:

• 1,5 кг шкембе
• 5-6 глави лук
• 1/2 ч. ч. мазнина
• 1 с. л. брашно
• доматен сос
• бульон от варенето на шкембето
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме шкембето до омекване. Изваждаме го и го нарязваме на парчета.

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в мазнината.

Прибавяме брашното и го запържваме до златисто. Добавяме шкембето, доматения сос и червения пипер. Наливаме бульона до покриване на продуктите.

Посоляваме и оставяме яхнията да къкри на тих огън около 30 мин.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало