Продукти: (за 4 порции)
• 600 г черен дроб
• 200 г ориз
• 2 глави лук
• 4 червени чушки
• 1 кубче зеленчуков бульон
• половин пакетче краве масло
• 15-20 маслини
• 2 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме дроба и го нарязваме на хапки. Нарязваме лука и чушките на парченца и ги задушаваме 3-4 мин в маслото и малко вода. Прибавяме дроба и задушаваме, докато сместа остане на мазнина.Прибавяме ориза и разбъркваме, за да поеме мазнината. Подправяме със счукания чесън, черен пипер и сол на вкус.
Прехвърляме сместа в намаслена тавичка, заливаме с бульона, който сме кипнали в 500 мл вода, поръсваме с нарязаните маслини, покриваме с алуминиево фолио и печем 20 мин в силна фурна. Накрая отстраняваме фолиото и оставяме ястието във фурната, за да хване коричка.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...