Кулинарни рецепти » Черен дроб с праз

 Черен дроб с праз

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г черен дроб
• 4 стръка праз
• 1 с.л. лимонов сок
• 3 с.л. олио
• соев сос, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме дроба. Нарязваме го на хапки, натриваме го със содата и го оставяме да престои 15-20 мин.

Почистваме праза и го нарязваме на кръгчета с дебелина около 1 см. Задушаваме го в сгорещената мазнина на слаб огън в захлупен съд.

Когато поомекне, прибавяме нарязания дроб. Пържим още десетина минути на умерен огън. Малко преди да отстраним от огъня поръсваме с няколко капки соев сос. Подправяме готовото ястие с лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало