Кулинарни рецепти » Яхния от агнешко шкембе

 Яхния от агнешко шкембе

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешко шкембе
• 1 к.ч. олио
• 4-5 глави лук
• 1 с.л.брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме шкембето в подсолена вода, отцеждаме и го нарязваме на дребно.

Нарязваме лука на дребно и го запържваме в олиото. Щом поомекне, прибавяме шкембето и леко препеченото брашно. Поръсваме червения пипер и наливаме от бульона от шкембето, колкото да покрие продуктите. Посоляваме, захлупваме и варим на тих огън.

Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало