Кулинарни рецепти » Ястия с месо » Ястия на фурна

Ястия с месо:

Телешко с хайвер от патладжани

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг крехко телешко месо • 1 глава лук • 500 г домати • 6 големи патладжана • половин пакетче краве масло • 1 к.ч. зехтин /или олио/ • 1 к.ч. прясно мляко • 1 к.ч. червено вино • черен пипер, захар, сол Начин на приготвяне: ...

Телешко стомна кебап

Продукти: • 1 кг телешко месо • 600-700 г пресен лук (или 10-12 глави стар лук) • 1-2 цели люти чушлета • 1 с.л. доматено пюре • 2 връзки магданоз • 1 с.л. брашно • 1/2 ч.ч. мазнина • червен пипер • чубрица, джоджен • черен пипер на зърна • сол Нач...

Телешко със заливка

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 кг телешко месо от гърдите • 2 жълтъка • 2-3 дафинови листа • 1 к.ч. кисело мляко • 4-5 скилидки чесън • 8-10 малки лукчета • 1-2 с.л.брашно • 2-3 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на ...

Телешко със зеленчуци

Продукти: (за 5 порции) • 1кг телешко месо • 1 к.ч. мазнина • 6 моркова • 7 камби • 200г карфиол • 4 домата • 2 глави лук • 1 връзка магданоз • червен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки, морковите на колелца, лука на филийки ...

Телешко филе с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 1 парче телешко филе (около 600-700 г) • 1 к.ч. брашно • 3-4 гъби • 1 ч. ч. бяло вино • 1 ч. л. червен пипер • 3 с. л. мас • 1 бучка краве масло • сол Начин на приготвяне: Измиваме филето, поръсваме го със сол и червен пипер,...

Телешко филе с гъби във фолио

Продукти: (за 2 порции) • 250 г телешко филе • 100 г печурки • половин лимон • 20 г краве масло • сол Начин на приготвяне: Задушаваме почистените и нарязани гъби в част от мазнината, докато течността се изпари. Прибавяме малко сол. Нарязваме филето на...

Тестен охлюв с месна плънка

Продукти: • 500 г готово тесто за бял хляб • 300 г кайма /смес/ • 50 г пушени гърди • 1 яйце • 1 малка глава лук • 2-3 с.л. галета • 1-2 с.л. свинска мас /или олио/ • кимион, бахар • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Прекарваме каймата през мес...

Тимбало ди ризо

Продукти: (за 4 порции) • 300 г ориз • 2 с.л. краве масло • 1 шепа гъби • 1 връзка зелени подправки за супа • 100 г шунка • 200-250 г варено или печено месо • 3 домата • 1 с.л. доматено пюре • 2 с.л. галета • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготв...

Тракийска кавърма

Продукти: (за 4 порции) • 600 г свинско /или телешко/ месо от шол • 200 г черен дроб • 200 г стерилизирани гъби • 6 глави лук • 1 к.ч. олио • 4 пиперки • 4 домата • 2 люти чушлета • 1 клонче суха чубрица • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол ...

Тракийски сарми

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 1 пакет готови фини кори • 2 стръка праз /или 1 връзка пресен лук/ • 3 домата • 2 к.ч. олио • червен и черен пипер • чубрица, сол Начин на приготвяне: Нарязваме на дребно лука и задушаваме в 3/4 от мазнината и 1 с.л. во...

Тюрлю гювеч

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг телешко или шилешко месо с костите • 4 глави лук • 1 к.ч. олио • 2 патладжана • 2 тиквички • 200 г зелен фасул • 2 домата • 200 г бамя • 4 чушки • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • 1 с.л. ситно нарязан джоджен • 1/2 ч.л. чер...

Тюрлюгювеч със свинско месо

Продукти: • 600 г по-тлъсто свинско месо (без кости) • 1-2 к.ч. олио • 3 глави лук • 4-5 картофа • 1-2 тиквички • 1 патладжан • 4-5 чушки • 200 г бамя • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, п...

Хайдушки кебап

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг шилешко /овнешко/ месо • 100 г краве масло • 2-3 глави лук • 300 г домати • 300 г гъби • 300 г картофи • 2-3 люти чушки • 5-6 скилидки чесън • 10-12 лозови листа • 1 ч.л. червен пипер • чубрица, риган • черен пипер, сол ...

Хлебна мусака

Продукти: • 250 г сух хляб • 250 г кайма (телешко и свинско) • 250 мл прясно мляко • 100 г сирене • 2 глави лук • 1 к. ч. олио • 1 с. л. доматено пюре • 4-5 домата • 1 връзка магданоз • черен и червен пипер • сол За заливката: • 1 с. ч. брашно...

Чиполе рипиене

Продукти: (за 2-3 порции) • 50 г шунка • 1 филия бял хляб • 6 средно големи глави лук • 1 яйце • 1 с.л. настърган кашкавал • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • 50 г краве масло /или маргарин/ • 1,5 к.ч. месен бульон • 30 г захар • черен пипер, сол Начин н...

Чомлек джолан

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг телешки джолан • 1,5 к.ч. червено вино • 2-3 глави лук • 400 г картофи • 1 ч.л. червен пипер • 10-12 зърна черен пипер • 10-12 скилидки чесън • 2 люти чушки • 1 дафинов лист • 80 г краве масло • сол Начин на приготвяне:...

Шилешко месо в гювечета

Продукти: (за 5 порции) • 500 г шарено шилешко месо • 2-3 картофа • 2-3 малки глави лук • 3-4 домата • 4 пиперки • 1 малък патладжан • 1 тиквичка • 100-150 г зелен фасул • 100 г бамя • 1 люта чушка • 1 морков • 4-5 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 5 яй...

Шилешко месо с домати

Продукти: (за 4 порции) • 800 г шилешко месо • 1 ч.л. черен пипер • 2 глави лук • 2-3 домата • 1 к.ч. олио • 1 к.ч. ориз • сол Начин на приготвяне: Измиваме месото, нарязваме го на хапки и го почистваме от дребните костици. Посоляваме го и го слагаме в ...

Шиш кебап в було

Продукти: (за 4 порции) • 800 г агнешко месо • 1 агнешко було • 1 к.ч. олио • 4 глави лук • 4 домата • 4 люти чушки • 1 к.ч. бяло вино • 1 ч.л. червен пипер • джоджен, магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото, лука и домат...

Шницел в тесто

Продукти: (за 4 порции) • 650 г телешка кайма • 4 твърдо сварени яйца • 1 пресен белтък • 250 г маслено тесто • 3-4 глави лук • 1 филия твърд хляб • 1 1/2 к.ч. прясно мляко • 1 с. л. олио • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Накисваме хляба в мля...

Шницели с гъби

Продукти: (за 5 порции) • 500 г смляно месо (телешко или смес) • 50 г кашкавал • 100 г брашно • 150 г гъби • 1 яйце • 1 ч.л. олио • 50 г краве масло • черен пипер и сол на вкус Начин на приготвяне: Изчистените пънчета на гъбите нарязваме на ситно и г...

Шницели с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 600 г телешка кайма • 50 г кашкавал • 100 г брашно • 150 г гъби • 1 яйце • 50 г краве масло • 1-2 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Наситняваме пънчетата на гъбите и ги задушаваме в половината масло. Из...

Шопски кебап

Продукти: • 1 кг свинско месо • 1 к.ч. мазнина • 1 с.л. доматено пюре • 2 люти чушки • 3-4 глави лук • 200 г кисело мляко • 1 с.л. брашно, червен и черен пипер • 2 яйца • чубрица, магданоз • сол на вкус Начин на приготвяне: Почистваме месото от к...

Ябълки с кайма

Продукти: • 4 едри червени ябълки • 200 г кайма (смес) • 1 яйце • средата от 1 филия хляб, накисната във вода • 1 к.ч. коняк • 1 с.л. настърган кашкавал • 1 лимон • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме и подсушаваме ябълките, разрязваме ги ...

назаднапред
Начало