Продукти:
• 500 г кайма /смес/
• 1 пакет готови фини кори
• 2 стръка праз /или 1 връзка пресен лук/
• 3 домата
• 2 к.ч. олио
• червен и черен пипер
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно лука и задушаваме в 3/4 от мазнината и 1 с.л. вода. Като омекне, прибавяме каймата и задушаваме, докато се изпари влагата. Сипваме нарязаните на кубчета домати, подправяме с червен и черен пипер, чубрица и сол на вкус и разпределяме върху нарязаните на 6 парчета тестени кори.
Корите с плънката навиваме на рулца като сарми, нареждаме ги в тава с малко мазнина и печем в умерена фурна. Заливаме изпечените сарми със загрята до кипене вода, в която сме прибавили останалата мазнина и малко сол, похлупваме и държим на топло, докато сармите се задушат и поемат течността.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...