Продукти: (за 2-3 порции)
• 50 г шунка
• 1 филия бял хляб
• 6 средно големи глави лук
• 1 яйце
• 1 с.л. настърган кашкавал
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 50 г краве масло /или маргарин/
• 1,5 к.ч. месен бульон
• 30 г захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука и го издълбаваме.
Отстраняваме кората на хляба и го накисваме в студена вода, след което го отцеждаме. Нарязваме шунката на ситно и я смесваме с накиснатия хляб, издълбаната част от лука, нарязана на ситно, настъргания кашкавал, яйцето и ситно нарязания магданоз. Подправяме сместа със сол и черен пипер, разбъркваме я добре и пълним с нея издълбания лук.
Нареждаме напълнените лучени глави в намаслена тавичка. Отделно сгорещяваме маслото и разтопяваме захарта до кафеникаво оцветяване, прибавяме месния бульон и заливаме лука с тази смес. След това задушаваме около 40 мин в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...