Продукти: (за 2-3 порции)
• 50 г шунка
• 1 филия бял хляб
• 6 средно големи глави лук
• 1 яйце
• 1 с.л. настърган кашкавал
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 50 г краве масло /или маргарин/
• 1,5 к.ч. месен бульон
• 30 г захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука и го издълбаваме.
Отстраняваме кората на хляба и го накисваме в студена вода, след което го отцеждаме. Нарязваме шунката на ситно и я смесваме с накиснатия хляб, издълбаната част от лука, нарязана на ситно, настъргания кашкавал, яйцето и ситно нарязания магданоз. Подправяме сместа със сол и черен пипер, разбъркваме я добре и пълним с нея издълбания лук.
Нареждаме напълнените лучени глави в намаслена тавичка. Отделно сгорещяваме маслото и разтопяваме захарта до кафеникаво оцветяване, прибавяме месния бульон и заливаме лука с тази смес. След това задушаваме около 40 мин в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...