Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг шилешко /овнешко/ месо
• 100 г краве масло
• 2-3 глави лук
• 300 г домати
• 300 г гъби
• 300 г картофи
• 2-3 люти чушки
• 5-6 скилидки чесън
• 10-12 лозови листа
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица, риган
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на хапки. Почистваме гъбите и ги нарязваме на ивички, обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. Лука нарязваме на филийки.
В емайлирана тавичка слагаме хапките месо, нарязаните лук, гъби и домати, а така също – скилидките чесън, чубрица и риган. Посоляваме, поръсваме с черен и червен пипер, заливаме с разтопеното масло и разбъркваме.
Покриваме отгоре продуктите с лозовите листа и завиваме тавата с алуминиево фолио. Задушаваме кебапа около 3 часа в много слаба фурна.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...