Продукти:
• 1 кг телешко месо
• 600-700 г пресен лук (или 10-12 глави стар лук)
• 1-2 цели люти чушлета
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 връзки магданоз
• 1 с.л. брашно
• 1/2 ч.ч. мазнина
• червен пипер
• чубрица, джоджен
• черен пипер на зърна
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото и го нарязваме на малки късчета. Към него прибавяме нарязания на парченца по 1 см пресен лук (или ситно нарязания стар лук) и всички останали продукти.
Разбъркваме добре и изсипваме сместа в стомна или пръстено гърне. Доливаме малко вода, затваряме плътно с капака.
Слагаме гърнето в загрятата фурната или го зариваме в жар, за да се задушава.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...