Продукти: (за 2 порции)
• 250 г телешко филе
• 100 г печурки
• половин лимон
• 20 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме почистените и нарязани гъби в част от мазнината, докато течността се изпари. Прибавяме малко сол.
Нарязваме филето на два шницела, които леко начукваме. Посоляваме и поръсваме с лимонов сок. Всеки шницел поставяме в отделно фолио.
Върху шницелите разпределяме задушените гъби и останалото масло. След това завиваме добре шницелите във фолиото /като бонбон/.
Слагаме ги в тавичка, наливаме малко топла вода и печем около 40 мин в предварително загрята фурна.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...