Продукти: (за 2 порции)
• 250 г телешко филе
• 100 г печурки
• половин лимон
• 20 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме почистените и нарязани гъби в част от мазнината, докато течността се изпари. Прибавяме малко сол.
Нарязваме филето на два шницела, които леко начукваме. Посоляваме и поръсваме с лимонов сок. Всеки шницел поставяме в отделно фолио.
Върху шницелите разпределяме задушените гъби и останалото масло. След това завиваме добре шницелите във фолиото /като бонбон/.
Слагаме ги в тавичка, наливаме малко топла вода и печем около 40 мин в предварително загрята фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...