Продукти: (за 4 порции)
• 1 парче телешко филе (около 600-700 г)
• 1 к.ч. брашно
• 3-4 гъби
• 1 ч. ч. бяло вино
• 1 ч. л. червен пипер
• 3 с. л. мас
• 1 бучка краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме филето, поръсваме го със сол и червен пипер, овалваме го леко в част от брашно и го намазваме от всички страни с масло.
В тавичка сгорещяваме маста и запържваме в нея филето. Нарязваме на тънки ивички гъбите и ги слагаме в тавата заедно с останалото брашно и виното.
Оставяме филето да се сготви добре, после го изваждаме в чиния и го нарязваме на резени. Поливаме соса от готвенето върху месото.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...