Кулинарни рецепти » Ястия с месо » Ястия на фурна

Ястия с месо:

Кръстническо татар-кюфте

Продукти: • 750 г смляно месо • 300 г гъби • 1 глава лук • 2 ч.л. доматено пюре • 1 ч.л. натрошена суха чубрица • 1 с.л. сух магданоз • 3 яйца • 3 с.л. мазнина • кимион и черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и заедно с ...

Кюфте върху зеленчуци

Продукти: (за 6 порции) • 500 г кайма /смес/ • 500 г картофи • 500 г пиперки • 500 г домати • 2 глави лук • 2-3 скилидки чесън • 1 яйце • 1 с.л. кисело мляко • 1 к.ч. олио • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: П...

Кюфтенца по овчарски

Продукти: (за 4 порции) • 600 г кайма /смес/ • 1 кофичка кисело мляко • 1 яйце • 2-3 скилидки чесън • 2-3 с.л. олио • магданоз, чубрица • черен и червен пипер, сол Начин на приготвяне: Прибавяме към каймата на вкус черен и червен пипер, сол, чубрица и с...

Кюфтенца с бира

Продукти: • 300 г кайма • 1 глава лук • 1 к.ч. галета • 3 яйца • 1 бира • 1 ч.ч. кетчуп • лимонов сок • лют сос • черен пипер, хрян, сол Начин на приготвяне: Смесваме каймата с лука, галетата и яйцата. Оформяме малки кюфтенца, изпичаме ги във фурна...

Кюфтета Хасан паша

Продукти: • 500 г кайма • 2 филии хляб • 1 глава лук • 3 яйца • 2 с.л. доматено пюре • 4 картофа • 3 с.л. масло • 3 с.л. прясно мляко • кимион • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Към каймата прибавяме намокрената сърцевина на хляба, настърга...

Кюфтета в млечен сос

Продукти: (за 5-6 порции) • 600 г кайма (смес) • 3 филии сух бял хляб • 4 яйца • 1 глава лук • 150 мл олио • 30 г краве масло • 2 ч.ч. кисело мляко • 150 г настърган кашкавал • 2-3 с.л. брашно • магданоз, копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне:...

Кюфтета на фурна

Продукти: (за 2 порции) • 500 г кайма • 1 глава лук • 5 домата • 2 люти чушки • 1/2 връзка магданоз • 1 к.ч. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Омесваме каймата добре със солта, черния пипер и ситно нарязаните лук, магданоз и люти чушки. От та...

Кюфтета по чирпански

Продукти: (за 5 порции) • 600 г кайма /смес/ • 1 филия сух бял хляб /без кората/ • 1 яйце • 1 глава лук • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. прясно мляко • 2 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол За соса: • 2 глави лук • 2 с.л. брашно • 1 морков •...

Кюфтета с пиперки и гъби

Продукти: (за 4 порции) • 600 г кайма (смес) • 2-3 зелени пиперки • 3-4 гъби • 1 глава лук • 200 г доматен сос • 80 г кашкавал • 40 г смлени орехи • 1 белтък • 1 к.ч. бяло вино • чубрица, магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме на много ситно...

Кюфтета с ябълки

Продукти: • 1 кг кайма • 220 г настъргано сирене • 1 яйце • 1 опаковка галета (или 4 филии сух хляб) • 4 малки ябълки • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Обелваме абълките, отстраняваме семената и ги нарязваме на малки кубчета. Натрошаваме хляба на т...

Лахмаджун

Продукти: (за тестото) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • 25 г мая • сол За плънката: • 400 г кайма • 2 домата • 2 чушки • 4 яйца • 1 връзка зелен лук • 4 чорбаджийски чушки • 60 г краве масло • черен пипер, магданоз, сол ...

Летен гювеч със свинско месо

Продукти: • 600 г обезкостено свинско месо • 1 к.ч. олио • 4 глави лук • 6-7 зелени чушки • 1 патладжан • 1 ч.ч. зелен боб • 200 г бамя • 5-6 домата • 500 г картофи • 1 ч.л. червен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме патладжана...

Луковитски гювечета с месо

Продукти: • 500 г свинско месо • 700-800 г картофи • 2 ч. ч. настъргано сирене • 1,5 к. ч. олио • 4 яйца • 1 ч. л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: В олиото изпържваме нарязаното на малки хапки месо. Картофите нарязваме на тънки резенчета, посоля...

Люти гювечета

Продукти: (за 1 гювече) • 120-150 г месо за пържене • половин глава лук • 2-3 с.л. олио • 1 чушка • 1 домат • 1 люто чушле • червен и черен пипер • сол Начин на приготвяне: На дъното на гювечето сипваме олиото и слагаме ситно нарязания лук. Слагаме въ...

Лястовичи гнезда

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг телешка кайма • 1 глава лук • 6 яйца • 2 филийки сух бял хляб • черен пипер, сол За соса: • 2 с.л. брашно • 3 с.л. олио • 3-4 домата • 6-7 зърна черен пипер • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба, след ко...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно • 100 г кашкавал • 1 връзка магданоз • чубрица • индийско орехче • сол...

Манастирски гювеч с агнешко месо

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг агнешко месо • 300 г гъби • 2 глави лук • 1 ч.ч. ориз • 3-4 чушки • 3-4 домата • 10-12 маслини • 1 к.ч. олио • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещената маз...

Маринован печен заек

Продукти: • 1 заек • 1 ч.ч. олио • 2 с.л. червен пипер • 5-6 скилидки чесън • 2 с.л. брашно • 1-2 дафинови листа • 1 ч.л. стрита чубрица • 1 с.л. свинска мас • сол За маринатата: • 1-2 ч.ч. червено вино • 1 глава лук • 2-3 моркова • 1 парче ...

Мариновано агнешко бутче по тракийски

Продукти: • 1 агнешко бутче • няколко резена сланина • 1 морков • 2-3 скилидки чесън • масло за намазване • червен пипер за поръсване • 1,5 с.л. доматено пюре за заливане За маринатата: • 2 глави лук • 2 моркова • 2 скилидки чесън • 4 клончета ...

Мексикански огретен

Продукти: (за 4 порции) • 500 г кайма (осолена) • 1 ч. л. канела • 1 консерва сладка царевица (около 300 г) • 1 наденица (около 150 г) • 1 голяма консерва обелени домати (около 800 г) или 1 кг бланширани и обелени пресни домати • настърган кашкавал за поръсване ...

Мелничарска кавърма

Продукти: • 750 г крехко свинско месо • 4-5 стръка праз • 250 г телешки черен дроб • 250 г пресни малки печурки • 1/2 ч.ч. червено вино • 1/2 ч.ч. топла вода • 1 ч.л. вегета • 1,5 ч.л. сол • 4 с.л. свинска мас • 1/2 ч.л. чубрица • 4-5 люти чушлета от т...

Месен хляб с коричка от бекон

Продукти: (за 4 порции) • 20 г сушени гъби • 1 яйце • 700 г телешка кайма • 6 с.л. галета • 1 връзка магданоз • 2 глави лук • 6 дълги ленти бекон • 2 с.л. олио • 2 с.л. горчица • 2 с.л. захар • 150 г бяла ряпа • 150 г сметана • черен пипер, сол Н...

Месни шницели с картофи

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг картофи • 300 г кайма • 1 яйце • 1 глава лук • 1 глава чесън • 2 с. л. брашно • сол Начин на приготвяне: Запържваме леко каймата в олиото, като внимаваме да не стане на бучки. Изваждаме я и щом изстине, прибавяме обелените...

Месно руло

Продукти: (за 4 порции) • 600 г кайма • 200 г кренвирши • 200 г гъби • 100 г пушено • 100 г топено сирене • 2 яйца • четвърт пакетче краве масло • бахар, чубрица • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме кренвиршите, разрязваме ги по дължина ...

назаднапред
Начало