Продукти:
• 750 г смляно месо
• 300 г гъби
• 1 глава лук
• 2 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. натрошена суха чубрица
• 1 с.л. сух магданоз
• 3 яйца
• 3 с.л. мазнина
• кимион и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и заедно с месото го задушаваме в сгорещената мазнина. Добавяме почистените и нарязани гъби и доматеното пюре. Продължаваме задушаването. Заливаме с гореща вода, посоляваме и подправяме с чубрицата, магданоза, кимиона и черния пипер.
Разстиламе сместа в тавичка и печем на умерена фурна. Десетина минути преди да извадим ястието от фурната, го заливаме с разбитите яйца. Допичаме до зачервяване на яйцата.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...