Продукти:
• 750 г смляно месо
• 300 г гъби
• 1 глава лук
• 2 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. натрошена суха чубрица
• 1 с.л. сух магданоз
• 3 яйца
• 3 с.л. мазнина
• кимион и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и заедно с месото го задушаваме в сгорещената мазнина. Добавяме почистените и нарязани гъби и доматеното пюре. Продължаваме задушаването. Заливаме с гореща вода, посоляваме и подправяме с чубрицата, магданоза, кимиона и черния пипер.
Разстиламе сместа в тавичка и печем на умерена фурна. Десетина минути преди да извадим ястието от фурната, го заливаме с разбитите яйца. Допичаме до зачервяване на яйцата.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...