Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг картофи
• 300 г кайма
• 1 яйце
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 2 с. л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Запържваме леко каймата в олиото, като внимаваме да не стане на бучки. Изваждаме я и щом изстине, прибавяме обелените и настъргани на едро ренде картофи, обеления и настърган лук, счукания с малко сол чесън, яйцето и брашното.
Омесваме добре и оформяме от сместа средно големи шницели, които нареждаме в обилно намаслена тавичка и печем около 30 мин в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...