Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг агнешко месо
• 300 г гъби
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 3-4 чушки
• 3-4 домата
• 10-12 маслини
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме нарязаните на филийки лук и гъби. Посоляваме, наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, и варим на умерен огън, докато месото и гъбите омекнат. Прибавяме ориза, разбъркваме и държим на огъня, докато оризът набъбне.
Прехвърляме ястието в тавичка и прибавяме маслините, на които сме махнали костилките, и чушките, нарязани и задушени в малко олио. Сипваме нарязаните на парченца домати, разбъркваме и печем в умерена фурна. Накрая поръсваме гювеча с наситнен магданоз и черен пипер.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...