Кулинарни рецепти » Бамя туршия

 Бамя туршия

Продукти:

• 5 кг млада бамя
• 1 връзка цъфнал копър
• 1 корен хрян
• 3 ч.ч. сол
• 750 мл оцет /6 %/

Начин на приготвяне:

Обрязваме бамята конусовидно около дръжките, като внимаваме да не засегнем семената. Заливаме я със саламура от 5 л вода, 1 ч.ч. сол и 1 ч.ч. оцет и я оставяме да кисне 12 часа. Прецеждаме и я нареждаме в буркани. Между редовете слагаме парченца хрян и съцветия копър. Най-отгоре слагаме навито клонче копър.

Правим нова саламура от 5 л вода, 2 ч.ч. сол и останалия оцет, кипваме, оставяме я да изстине и заливаме с нея бамята. Затваряме с пластмасови капачки и периодично разклащаме. Туршията е готова след 2 седмици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало